Binance China’s Aanwezigheid ‚groeit‘ als eenheid toetreedt tot de VN Duurzaamheidsaandrijving

0 Comments

De veelvoudige Chinese media afzet rapporteert dat de invloed van Binance China in het MiddenKoninkrijk ,,groeit“ nadat het binnenlandse wapen van de uitwisseling zich bij de de duurzaamheidsaandrijving van het Globale Compact van de Verenigde Naties aansloot.

Het streven van de VN beschrijft zichzelf als een „niet-bindend pact om bedrijven wereldwijd aan te moedigen om een duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleid te voeren en om verslag uit te brengen over de uitvoering ervan„. Binance China’s Blockchain Research Institute werd deze week officieel een ondertekenaar.

Het bedrijf probeert zijn aanwezigheid in China te versterken, waar het volgens recente rapporten nu een aantal filialen in bedrijf heeft – die allemaal zogenaamd werken aan activiteiten met een blokketen.

Binance is een van de vele krachtpatsers op het Chinese vasteland die door het crypto-hardhandig optreden van september 2017 gedwongen werden om te vertrekken. Het bedrijf lijkt echter, samen met rivaal Huobi, op een charmeoffensief van de laatste tijd te zitten, nu beide bedrijven voorzichtig terugkeren naar het vasteland. Tot nu toe hebben ze hun activiteiten beperkt tot blokkades.

Het instituut werd in maart van dit jaar in China gelanceerd, via een officiële aankondiging.

Het ziet er nu echter naar uit dat, mocht Peking er ooit voor kiezen om zijn blok op te heffen op crypto – waarvan de populariteit torenhoog blijft onder de welvarende middenklasse van de natie – deze uitwisselingsreuzen bereid zouden zijn om zeer snel miljoenen klanten te heroveren.

Binance’s laatste VN-gekoppelde beweging werd geleid door de Executive Dean Helen Hai van het instituut, het hoofd van Binance’s Blockchain for Charity initiatief – en ook een Goodwill Ambassadeur van de Organisatie voor Industriële Ontwikkeling van de Verenigde Naties.

De betrokkenheid van het Binance China Blockchain Research Institute zal worden gekoppeld aan het Chinese Belt and Road Initiative, dat China actief heeft zien investeren in meer dan 70 ontwikkelingslanden, infrastructuurprojecten heeft opgebouwd en meer investeringen heeft gedaan.

Het programma – voorheen bekend als het New Silk Road project – heeft geen gebrek aan scepsis van veel westerse mogendheden, die vrezen dat het gebruikt zou kunnen worden als een instrument van China’s groeiende wereldwijde invloed.

Andere grote Chinese ondertekenaars van het Global Compact van de Verenigde Naties zijn de China Development Bank, de oliegigant Sinopec en de China State Grid Corporation. BlackBerry, dat sinds 2016 in Chinese handen is, is in het voorjaar van dit jaar toegetreden.

Per Chainnews, verklaarde Hai,

Binance heeft zich gericht op het gebruik van de kracht van digitale technologie om onderontwikkelde regio’s te helpen de efficiëntie van liefdadigheidsbijstand en medische behandeling te verbeteren„.

In mei werd gemeld dat Binance zich misschien voorbereidt op het opnieuw betreden van de Chinese markt via „blockchain, niet crypto road.“